Skeeleren

Kinderen die bij ons jeugdschaatsen kunnen in de zomer les krijgen in inline-skaten. We proberen hier  twee jeugdniveaus toe te passen: beginners en gevorderden. Wanneer je de eerste les komt kijken we in welke groep je het beste past.  We proberen op speelse wijze de kinderen vertrouwd te maken het het skaten. De trainers gebruiken pionnen en verzinnen allerlei oefeningen om uw kind de vaardigheden van het skaten bij te brengen.

Materiaal
Als beginner kun je prima uit de voeten met skates zoals je die ook rondom huis gebruikt bijvoorkeur een skate met een hoge stevige schoen. Meer gevorderde rijders adviseren we skeelers met een lagere schoen en grotere wielen (90-100-110 mm).

Bescherming
Bij het skeeleren is bescherming heel belangrijk het is daarom verplicht om een helm en pols beschermers te dragen. Verder adviseren we met klem om  knie en elleboog beschermers te dragen.

Kleding
Skeeleren kan gewoon in makkelijk zittende sportkleding gebeuren, fietskleding is het meest gebruikt. Op het moment dat er voldoende animo is overwegen we om tegen kleine bijdrage clubkleding aan te bieden.