Joomla Free Templates by Varsity Letterman Jacket

Jeugdelfstedentocht

Geschreven: dinsdag 03 februari 2015 Gepubliceerd: dinsdag 03 februari 2015

Afgelopen zaterdag was het dan weer zo ver de jaarlijkse Jeugdelfstedentocht stond op het programma. Begeleidster Annet Rijneveld heeft hier een verslag over geschreven.

Jeugdelfstedentocht 31 januari 2015

Vandaag was het dan eindelijk zover: de jaarlijkse ‘jeugdelfstedentocht’. Eindelijk konden de kinderen in hun mooiste pakken gaan strijden om het vol te houden, om bij alle elf steden een stempel te bemachtigen voor dat fel begeerde kruisje!

Voordat de Elfstedentocht geschaatst kon worden, moest eerst hetdecor opgebouwd worden: de tunnels gemaakt,de dorpen opzetten en er een grote gezellige boel van maken. Volgens sommigen van de vrijwilligers op de baan was het wel midden in de nacht dat ze aanwezig moesten zijn. Jah om 6 uur uit je bed en om 7 uur op de baan is natuurlijk vroeg, maar laten we het zo zeggen de echte Elfstedentocht begint ook in de nacht. Met die gedachte zijn we hard aan het werk gegaan en hebben de klus met veel vrijwilligers weten te klaren, het zag er top uit! Vanuit onze club hadden we ook een paar fanatiekelingen gevonden die graag even een paar uur wilde helpen. Naast onze jeugdschaatsbegeleider Marijke waren ook Quinty Ton en haar vader Andre Ton bereidt om te komen helpen, nogmaals bedankt voor de goede hulp!

Toen was het zover, om 11.30 uur vertrok de bus uit Heukelum, om de wekelijkse route te gaan rijden richting de ijsbaan.Er stapten onderweg wel wat raar geklede kinderen in: een Holland fan,een gothic,een paardrijdster,een krokodil, een puntzak friet en nog veel meer mooi verklede kinderen.Het zag er zo heel fleurig uit! Winanda kon er helaas niet bij zijn wegens haar werk, endat merkte de kinderen gelijk, Winanda is er niet en nu…?? Wie doet nu het praatje en maakt ons duidelijk wat we moeten doen. Gelukkig is dit allemaal goed gekomen. Nadat alle kinderen ingestapt waren en we dan ‘echt’ onderweg waren naar de baan, kregen de kinderen hun Elfstedentocht kaart van die dag van hun eigen begeleider. Helaas kon ook Femke er bij dit leuke spektakel niet bij zijn, daaromnam Marijn met plezier het voortouw voor deze groep . Nadat iedereen zijn/haar kaart had gekregen, deed Marijke het praatje in de bus. De kinderen wisten hierna bij welke stad we moesten beginnen, wat er allemaal gedaan moest worden en waar we de schaatsen aan gingen doen. Nu kon het voor de kinderen dan ook echt gaan beginnen, ondanks wat zenuwachtige koppies hadden ze er heel veel zin in!!

Nadat alle kinderen hun schaatsen aan hadden gedaan, en ze lekker opweg waren, kwamen daar ook de pakken van de begeleiders uit de tassen… want ja als de kinderen voor dit mooie evenement verkleed gaan mag je als begeleider zeker niet achterblijven! Zo kwam Annet, in een mooi rood pakje met mooie kersen erop. Iris en Marijn gingen vandaag als ballerina over het ijs. Michel had zijn wel erg oude schaatsen waar je met de schoen op moet, uit de kast gepakt, een mooie hoed en een zelf gemaakte VHL ketting en natuurlijk niet te vergeten zijn gitaar om het ijs onveilig te gaan maken. Marijke was volgens sommige kinderen en ouders niet te herkennen vandaag, ze was uit de douche gekomen, had haar badjas aangedaan, haar roze kousen en had haar krullen gekamd. Onze fotografe van vandaag, Marieke had een mooie hoed op. Zo was het één groot feest bij de VHL. Op het ijs kwamen er veel vrolijke koppies voorbij, met meldingen dat ze al veel stempels binnen hadden en de koek en zopie erg lekker was. Na de laatste stempels was het tijd om bij de binnenbaan te verzamelen, voor de prijsuitreiking voor de winnares en winnaar van de Elfstedentocht. We konden onze oren niet geloven maar de presentator zei het toch echt: de winnares was Eva en de winnaar Quinten, allebei van onze club én uit de groep van Marijke. Altijd leuk als VHL de prijzen mee naar huis neemt.

Nadat vervolgens iedereen zijn Elfstedenkruisje had opgehaald, lekker de schaatsen uit had gedaan en de tenen weer opgewarmd waren, kon de prijs uitreiking binnen onze club beginnen voor het best verklede meisje en de best verklede jongen.

Sterre Hagenaar die wegens een gebroken botje in haar hand niet mee kon doen aan de Elfstedentocht, maar er maar al te graag bij wilde zijn, wilde graag jury lid zijn en helpen om de prijzen te verdelen. Zo bestond de jury vandaag uit Sterre en Marijke. Ondanks dat ze met zijn tweetjes de jury mochten zijn, werd het ze aardig moeilijk gemaakt doordat er veelleuk verklede kinderen waren. Na enig overleg tussen Sterre en Marijke zijn ze er dan toch uit gekomen: De winnares was Danitchia gekleed in een enorme puntzak friet, en de winnaar was Tim, die een heel mooi koeienpak aan had met echte oormerken! Gefeliciteerd allen met de behaalde prijzen!

Nadat de groepsfoto bij het wak gemaakt was, kon iedereen weer lekker naar huis, en gaan uitrusten van de barre tocht!